Selecteer een pagina

Slimme watermeter

Uw watermeter met één druk op de knop op afstand uitlezen. Automatische melding bij lekkage of te hoge/lage temperatuur. Inzicht in alle aangesloten watermeters via een handige app óf de data direct in uw eigen portaal!

Onze diensten

Op afstand uitlezen

Met één druk op de knop de
huidige meterstand opvragen.

Melding bij lekkage

Krijg automatisch een melding bij
lekkage,- temperatuurdetectie.

Overzicht van meters

Interactieve kaart van alle actieve
meters, alle gegevens in één scherm.

Handige app óf API

Een app om altijd en overal de meterstand
te checken óf een API voor uw software.

Direct een offerte voor uw project

Geen project te groot óf te klein

Onze watermeters, software én netwerkdekking zijn ontwikkeld door een gespecialiseerd team van deskundigen. Met uitgebreide kennis van de vastgoedsector kunnen wij de meest voorkomende problemen van onze opdrachtgevers oplossen. Veel watermeters zijn analoog en, zeker in grote steden, slecht bereikbaar om uit te lezen.

Door een slimme meter direct achter de hoofdmeter van de waterleverancier te plaatsen kunnen we de waterdoorvoer effectief meten én natuurlijk weergeven.

Onze dienst is ontwikkeld uit het oogpunt om voor een scherp tarief zowel een enkele aansluiting als een groot (appartementen)complex te voorzien van een stabiele en overzichtelijke meetdienst.

 

Door te meten kunt u snel lekkages opsporen of met één druk op de knop de juiste gegevens voor het opmaken van eindafrekeningen opvragen. Wij voorzien hierin de vastgoedsector; met een groot aantal woningen en ‘onbereikbare’ watermeters, als zorginstellingen met diverse vestigingen en een groot aantal meetpunten.

Onze watermeters worden zowel bij bestaande bouw als renovatie, nieuwbouw en projectontwikkeling mee begroot. Het meten van waterverbruik begint bij bestaande bouw altijd met de hoofdmeter. Zo kunt u snel lekkages opsporen een inzicht krijgen in het verbruik van een complex. 

Na de hoofdmeter worden vaak de individuele wooneenheden aangesloten ten behoeve van verbruiksmonitoring en het opmaken van eindafrekeningen.

hoofdsteden, volledige dekking

Actieve meters

Ondersteuning van onze diensten

App of API?

Voor (vastgoed)beheerders  en/of zorginstellingen die geen eigen managementportaal hebben is de app de beste optie om alle meters inzichtelijk te krijgen.

Wanneer u als organisatie een uitgebreid managementportaal heeft waarbij de software API’s met water(verbruik) kan verwerken raden wij deze optie aan.

Watermeters inclusief

Onze watermeters worden graag meegenomen direct met de ontwikkeling van vastgoed. Dit is een zeer kosten efficiënte manier van implementatie. Daarnaast wordt het gemak van bewoners of de vastgoedbeheerder vergroot. Het uitlezen, opnemen of doorbelasten van de meterstanden wordt hiermee een stuk gemakkelijker.

Installatie van de meter

De meters van Axioma meten middels een ultrasoon signaal accuraat de consumptie van koud en heet water in woningen en commerciële panden.

Het zijn de eerste meters in Europa met geïntegreerde Narrow-Band-IoT (NB-IoT) en LoRaWAN ondersteuning. 

Betrouwbare meters met LoRa module

Wij maken gebruik van Axioma meters voorzien van alle nodige keurmerken, zoals CE en KIWA. Doordat de meters ultrasoon meten zijn ze vrij van bewegende onderdelen. Daarnaast is ultrasoon meten de meest betrouwbare manier van het meten van de waterdoorstroming.  Alle meters zijn voorzien van LoRa module, zo wordt de data effectief en zonder mogelijkheid tot interventie doorgestuurd.

Bel voor meer informatie

085 105 1938

Laten we samen slim gaan meten!

De eerste stap naar besparing, verduurzaming en tegen verspilling begint altijd met meten. 

Hoe weet ik of er voldoende LoRa dekking in mijn omgeving is?

Wij werken dagelijks aan de uitbreiding van ons LoRa netwerk. Om onze klanten goed van dienst te kunnen zijn installeren we LoRa antennes op de locaties bij, of van onze klanten. Zo kunnen we stabiele dekking met een bereik van ruim 100 meter garanderen!

Moet ik zelf een installateur regelen voor de watermeter?

Verbruiksoverzicht zorgt voor een installateur door heel Nederland (m.u.v Limburg, Zeeland en de Waddeneilanden)  bij een afname van 25 of meer watermeters. De installatie van de watermeter is door alle (CV) installateurs en/of loodgieters te doen.  Bij een goed benaderbare hoofdmeter en 30cm vrije leiding daarachter is de installateur binnen een half uur klaar.

Zit er een abonnement vast aan de watermeter?

Een watermeter afnemen zonder meetdienst kan natuurlijk, de meetgegevens zijn leesbaar op de meter.  Om de data op afstand uit te kunnen lezen moeten we antennes installeren en de meetgegevens opslaan zodat u ze later op basis van begindatum/einddatum snel kan opvragen. Voor deze dienst vragen we een klein bedrag per maand. Dit is met korting vooruit te betalen per één jaar (10% korting), drie jaar (20% korting) of vijf jaar (35% korting).

Kunnen de watermeters in alle panden worden geplaatst?

In principe kunnen de watermeters overal worden geplaatst waar waterleidingen lopen. Het is voor de installateur wel belangrijk dat er vrije werkruimte aanwezig is.

Onze watermeters worden geïnstalleerd in krappe kruipruimtes en onder bijvoorbeeld keukens waar de waterleidingen binnen komen bij een appartement. De beste locaties voor onze watermeters zijn natuurlijk vrije ruimtes waar LoRa goed bereik heeft maar ook in, met metaal afgesloten, waterputten zorgen wij voor voldoende dekking.

Zijn er partnerprogramma's beschikbaar?

Voor grote vastgoedbeheerders, ontwikkelaars of innovatieve (energie)bedrijven hebben wij interessante partnerprogramma’s beschikbaar. Door onze diensten mee te nemen in uw beheer portefeuille, ontwikkeling of als aanvullende dienst van uw huidige bedrijfsactiviteiten bent u bewust bezig met een toekomstbestendige ontwikkeling. Voor deelname of meer informatie over onze partnerprogramma’s kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of via uw Verbruiksoverzicht accountmanager. 

Neem contact op

6 + 2 =

Nieuwe Ebbingestraat 129, 9714 AM Groningen

Konijnenberg 163, 4825 BC Breda

085 105 1938

Downloads